Facebook
ДГ Радомирче
Детска градина в град Радомир

сурвакарски игри

“Кукерите веч са тук!
С пера, маски и звънци,
почват техните игри!
Нека има благодат
за нашия прекрасен град!
Сурва, весела година,
живо, здраво догодина,
догодина до Амина!”
Със страховити маски и костюми нашите невероятни кукерчета от групите “Бонбони” и “Барбарони” изгониха злите духове от ДГ “Радомирче”! 
Децата наричаха за здраве и берекет, изиграхме заедно едно хорце, а накрая дръннаха звънци и клопотари, и прокудихме лошото! 
Заедно преживяхме магията на тази българска традиция, заредихме се с много положителни емоции за една благополучна и успешна година! 
Благодарим на всички деца и техните родители, за изработването на страхотните костюми и маски, и за участието им в днешния празник! 
Благодарим на всички колеги и на нашият директор - г-жа Емилия Василева, за всеотдайността, подкрепата и грижите, които полагат за всички деца! 
Пожелаваме на всички вас здрава, успешна и щастлива 2024 година! 
И още през Януари...
Малките сурвакари от групите “Бонбони” и “Барбарони” представиха ДГ “Радомирче” в общинският маскараден фестивал “Тайнството на Сурва”! 
С песен, наричания и звън на звънци и клопотари, нашите прекрасни деца благословиха всички за здраве, берекет и благополучие през новата година! 
Благодарим на всички колеги, дечица и техните родители за всеотдайността и положеният труд за участието ни в празника! 
Традицията ще бъде жива, докато я предаваме от поколение на поколение и виждаме в очите на децата пламък и трепетно очакване за магията на Сурва!